Sunday, May 30, 2010

Acu palielinātājs

Šoreiz raksts nedaudz vairāk sieviešu dzimtas pārstāvēm...

Nē nu tie japāņi ir pilnīgi traki... Kurš gan cits, ja ne viņi, izdomās kosmētikas un lēcas izmantot, lai vizuāli palielinātu acis?


Saturday, May 29, 2010

Dombrovskis lido

Šādi izskatās Latvijas paviljons Šanhajas izstādē ar nosaukumu "World Expo 2010":


Paviljona atklāšanas ceremonijā "Aerodium" vēja tuneli izmēģināja arī mūsu ministru prezidents Valdis Dobrovskis (cilvēks, kurš attēlā lido):


Kad beidzot mūsu ministra kungs nokāpa, "Aerodium" puiši parādīja, kā tas pareizi jādara:


Mūsu paviljons naktī izskatās varen smuki, ne? Ā, jā, Tu pamanīji tos divus baltos plankumus virs paviljona? Tie ir tie paši puiši vēja tunelī:

Friday, May 28, 2010

Šņabis arbūzā.

Tagad, kad ārā beidzot ir vasara, es Tev ieteikšu lielisku ideju. Alkoholisks arbūzs. Vienkārši izgriez caurumu arbūza mizā un tad iespraud piltuvi līdz pašam sarkanajam mīkstumam. Pēc tam caur to lej iekšā šņabi, ja iespējams, ar laima garšu. Būšot lieliski. Tikai gatavo laicīgi, jo 2 glāzes uzsūcas aptuveni 2 dienas. Ieliec ledusskapī un gaidi brīnumu!

Thursday, May 27, 2010

Wednesday, May 26, 2010

Monday, May 24, 2010

"Ghost Busters" glābj bibliotēku no spokiem.


Improv Everywhere (IE) ir atgādinājuši par Ghost Busters eksistenci! Ņujorkas publiskā bibliotēka palūdza IE, lai viņi uzstājas šajā bibliotēkā, lai uzmundrinātu cilvēkus, kurus ir nomocījuši budžeta samazinājumi.




Sargs: Cienītais, ko jūs darāt?
Rodžers: Ēm... Spokojos bibliotēkā.
















Sunday, May 23, 2010

Simtkārtainās vakariņas.

Lūk kaut kas jauns Tavām, iespējams, vienveidīgajām vakariņām - simtkārtaina lazanja! Šo brīnumu gatavo šefpavārs Marks Ladners Ņujorkas restorānā "Del Posto". Vai Tu maz vari iedomāties simt kārtaino brīnumu dzīvē? To pagatavot noteikti nav viegli. Varbūt sāc ar kādām trīsdesmit kārtām...

Saturday, May 22, 2010

Superīgs mājas dizains!



Ripini-To, šī ir diezgan stilīga eksperimentāla māja, kura ir dažādu Karlsrūras Universitātes institūtu sadarbības rezultāts.  Šis cilindriskais dizains ir modulārs prototips mājvietai, kura aizņem maz vietas, bet to mazo vietu, kuru tomēr aizņem, izmanto super efektīgi.  Trīs atsevišķās cilindra sekcijas katra kalpo pati savai funkcionālajai vajadzībai: ir gultas un galda nodalījums, skrienamais cilindrs un virtuve ar izlietni.
Strukturāli, šie cilindri sastāv no ārējās čaulas, kura ar četru riņķu palīdzību balsta iekšējo čaulu (kā tas strādā, neprasiet, taisīšanas brīdī ar svecīti klāt nestāvējām).  Šo visu pasākumu nosedz plēve, uz kuras vietu var atrast sponsori. Tā lūk! Patīk?

kad gribi, lai Tava dzīvesvieta dara ko citu, piemēram, no guļamistabas pārvēršas par darbistabu, viss, kas ir jāizdara, ir jāpagriež attiecīgais modulis-cilindrs. Tik vienkārši.




Pamanījām te: Detail.

Friday, May 21, 2010

Vīrs izlec no mašīnas pēc strīda ar sievu.




Esi pamanījis, ka dažas sievietes vienkārši nekad neatpūtina muti no runāšanas? Pagājušajā ceturtdienā (tas bija 13. maijs) kāds 23 gadus vecs vīrietis izlēca no braucošas mašīnas, jo viņa sieva bija tik ļoti aizrāvusies ar strīdu, ka nemaz negrasījās apklust!
Viņš esot kritiskā stāvoklī, bet būs dzīvotājs. Tā vismaz saka dakteri, pēc tam, kad vīrietis tika aiztransportēts uz slimnīcu ar helikopteri.

Thursday, May 20, 2010

Pašiniciatīva

Ņujorka ir liela pilsēta. Patiešām liela. Un jau gadiem šīs pilsētas iedzīvotāji, kuri ikdienā pārvietojas pa pilsētas ielām kārtojot ikdienas darīšanas, sūdzās par tūristiem, kuri pa ietvēm pārvietojas neapskaužami lēnām, vērodami skatlogus un apkārtni. Tad nu kāds ņujorkietis ir šo lietu ņēmis savās rokās un pa nakti novilcis līniju, kura sadala ietvi divās daļās. Viena puse pašiem ņujorkiešiem, bet otra tūristiem. Tā teikt, kaza dzīva un vilks paēdis.051910touristlane.jpg


Tad nu rodas jautājums– vai kāds nav ar mieru pa nakti uz Rīgas ielām un ietvēm sazīmēt veloceliņus? Apsolam morālu atbalstu no savas puses. Varam arī palīdzēt noskaidrot, kur var nopirkt krāsu.

Wednesday, May 19, 2010

Ekrāna kursoru mežs.

Tagad arī Tu zināsi no kurienes nāk tā bultiņa, kura augām dienām zib Tavā monitorā.

Tuesday, May 18, 2010

Pirmā palīdzība pret zombijiem


Brits Džeimss MakAdamss ir nācis klajā ar ideālu risinājumu tiem vakariem, kad Tu skaties televīziju un pēkšņi pa durvīm un logiem sāk gāzties iekšā zombiji (bari ar nešpetniem zombijiem), kuri kāro tikai vienu - Tavas smadzenes (ņam). Tas izskatās pēc vienkārša galda, bet patiesībā tie ir vairogs (noņemamā galda virsma) un nūja (galda kāja), kuri var tev glābt dzīvību. Ja negaidi ciemos zombijus, tad šāda uzparikte Tevi var paglābt arī no kāda nevēlama ciemiņa, piemēram, blakus poģjezda Vasjas.

Eksāmeni.

Jau kādu laiku visi runā par eksāmeniem, kuri vairs nav aiz kalniem. Katram ir savs viedoklis, tāpēc mēs piedāvājam bildi, kurā ir attēlota daudziem pazīstama situācija.

Friday, May 14, 2010

Guļammaiss, kurš Tevi apedīs. Sapnītī.

Šī ir viena no feinākajām dāvanām, ko pēdējā laikā esmu redzējis internetā. Es jūtu, ka šai haizivij nenormāli daudz utilizācijas variantu. Bet ja, tas būtu mans īpašums, es viņu uzvilktu līdz jostasvietai un justos kā nāriņa. Vai palūgtu paziņu sīko ielīst viņā, nogulties upes  krastā un nedabiski raustīties. Pēc tam no palielāka attāluma, stāvot blakus lepnajiem vecākiem, parādīt uz viņu sīko un kliegt– viņu ēd! Baisi un mīlīgi reizē. Kad lācis būs ielauzies Tavā teltī, viņš sapratīs, ka ir ieradies par vēlu. Un ko Tu domā par šādu guļammaisu?DEFAULT_192_4be0c21542d9d.jpeg
through Patch Together.

Thursday, May 13, 2010

Liquid mountaineering, jeb Jēzus sports.


"Šķidrais alpīnisms" - tā vaŗetu nosaukt šo sporta veidu, tulkojot to no angļu valodas (liquid mountaineering). Visa šī sporta ideja ir pēc iespējas ātrāk kustināt kājas, lai nepaspētu pārraut ūdeņraža saites. Tu noteikti esi redzējis ūdensmērītāju, kas to spēj paveikt bez piepūles, bet cilvēks ir pārāk smags, un mums ir pārāk mazas pēdas, līdz ar to - strauji saraujam šīs saites. Šajā video Tu redzi, ka, uzvelkot ūdensnecaurlaidīgas botas un pietiekami ātri kustinot kājas, ir iespējams skriet kādu laiku pa ūdeni. Jo ātrāk skrien un ātrāk kustina kājas, jo tālāk tiek.
Ja tev iepatikās un vēlies pamēģināt, tad nofilmē to un, ieliekot video youtube, paziņo to arī mums!

Wednesday, May 12, 2010

Tāpēc nevajag turpināt ballītes darba vietā.

Pirms dažām nedēļām tehniskais analītiķis firmā, ko sauc "Credit Suisse", nedaudz pavandījās pa kolēģa kjūbiklu. Šajā firmā viņš strādāja jau otro gadu.
Kādu vakaru, kārtīgi piedzēries viņš atgriezās savā ofisā. Laikam, pieņemot viņu darbā, neviens nebija viņu informējis, ka tā kompānijas īpašuma izpostīšana nav pieļaujama šajā bankā. Droši vien, ka citās bankās nav tik skarbu noteikumu un par viena otra printera izjaukšanu nevienu nesoda.
Kas notika tālāk, to var redzēt šajā bildē:

Un tuvplānā:

Monday, May 10, 2010

Skeneris. Amerika. Kautiņš.

Tu jau noteikti esi dzirdējis par tiem jaunajiem skeneriem, kurus ir paredzēts uzstādīt lidostās visā pasaulē - tos, kuri skenē visu ķermeni, izpētot katru kaktiņu, lai pārliecinātos, ka nemēģini ienest lidmašīnā spridzekli. Protams, tie lielie cilvēki, kas šo ierīci uzbūvēja un cenšas to ieviest, saka, ka neko intīmu tajos nevar saskatīt, bet nezinu vai var viņiem ticēt. Tu tikai paskaties, kas notika ASV! Kādā reizē, kad kādā lidostā bija apmācība, kā rīkoties ar šīm ierīcēm, vienam darbiniekam vajadzēja ļaut sevi noskenēt. Džeks (sauksim viņu par Tomu), kurš pārbaudīja attēlu izspļāva jociņu par tikko izkāpušā vīrieša (viņu sauksim par Zigfrīdu) mantības mazajiem izmēriem. Iespējams, tā bija taisnība, jo maiņas beigās Zigfrīds sagaidīja Tomu autostāvvietā un kārtīgi viņu apstrādāja. Pēc policijas datiem Zigfrīds licis Tomam krist ceļos viņa priekšā un atvainoties. Necik labi jau laikam nesanāca, jo Zigfrīds Tomu piekāva ar policijas steku. Nākamajā dienā Zigfrīds tika arestēts.
Nē, nu jauki, visā pasaulē cilvēki cenšas viest pārliecību un ticību, ka šie skeneri ir pilnībā nekaitīgi un neko privātu neatklāj, bet amerikāņiem pietiek ar vienu dienu, lai visu sabojātu.

ASV prezidentam ir humora izjūta!


Amerikas valsts prezidenta joks par bezpilota lidmašīnu. Vakara konferencē B. Obama uzrunāja tieši "the Jonas Brothers" un pie reizes pastāstīja arī pārējiem : "Manas meitas, Sasha un Malia, ir milzīgas jūsu fanes, bet puiši, nesmelieties nekādas idejas. Man jums ir tikai divi vārdi - bezpilota lidmašīnas. Jūs tās pat neredzēsiet. Jums liekas, ka es jokoju?"

Nezinu kā Tev, bet man šis joks patika.

Washington post savā lapā veic aptauju pēc šīs uzstāšanās: "Vai jums liekas, ka Obamas joks par bezpilota lidmašīnām bija aizvainojošs?"
70% atbilžu (kopā ir nobalsojuši vairāk kā 70 tūkstoši cilvēku) ir "Jā".

Sunday, May 9, 2010

"Come in"/"Go away" kājslauķis.

Nesen pārvācies? Tad Tev noderēs šis ļoti mākslinieciski noformētais kājslauķis, kurš reizē var pateikt gan "Ienāciet", gan "Ejiet prom"! Jā, tikai apgriez to kājām gaisā un tas izteiks pretējo domu! Protams, vieglāk ir izlasīt "Come in", jo "Go away" jau liksi tikai pirmo dienu pēc smagas ballītes, pēc tam tak apgriezīsi atpakaļ, vismaz es tā darītu, ja vien nebaidītos, ka kāds kaimiņš varētu piesavināties tik ārprātīgi foršo kājslauķi.
Domāju, ka tā arī būtu laba sālsmaizes dāvana, ne?

Saturday, May 8, 2010

Tic Tac māksla

Tā kā šodien ir brīvdiena man negribējās meklēt un likt kaut ko nopietnu. Jā, slinkums dara savu, bet šī man likās gana interesanta bilde, lai parādītu arī Tev. Autors nav zināms.
Bet nu jā, bilde gan uzjautrina, gan liek aizdomāties... Cik garlaicīgi bija tam cilvēkam, lai tā pūlētos, krāsotu katru dražeju un pēc tam vēl saliktu visu atpakaļ, un aiztaisītu tā, ka neizskatās, ka būtu atvērts?
Izdomā Tu kaut ko tik asprātīgu, oriģinālu un sarežģītu!

Friday, May 7, 2010

Bungas lietainajām dienām



Dienvidkorejas dizaineris Dong Min Park ir uzveidojis šādu praktisku mākslas darbu, lai arī lietainās dienas mēs gaidītu ar prieku. Tā augšdaļa ir veidota no piecām dažāda biezuma un izmēra vaska plēvēm un katra ielikta savā ietvarā, lai lietus laikā katra atskaņotu savu toni. Lieliska izvēle tiem, kuriem mājās caurs jumts un nav radio, hehe.
Vai Tu gribētu paklausīties lietusgāžu muzikālo versiju? Un cik drīz mēs šādus mūziķus redzēsim orķestros?

Praktiskā māksla



Pirmajā ierakstā padalīšos ar internetā uzietām, brazīļu dizainera Sergio Bergocce veidotām, sieviešu/vīriešu tualešu piktogrammām.
Smuki, ne?

Thursday, May 6, 2010